21 nov 2012

MÉS FAULES




EL CÉRVOL AVARICIÓS I LA MARMOTA

Carmen Sellés

Hi havia una vegada... una marmota que era la serventa del cérvol avariciós. Però com la marmota era tan lentorra i l’ajudava tot el món de sobte el cérvol el va reptar a un ret de córrer a la colina. Si guanyava el cérvol canviaria de servent.
Finalment el cérvol va dir:
-         Per a què! Ja! Em vaig fer una siesteta
I com vam passar dos dies, va guanyar la carrera la marmota, i el cérvol va dir:
-         No! No! Jo! Jo! Jojojo!




EL GOSSET VOLADOR I LA GATETA

Adrián García

Hi havia una vegada un gosset volador que per primera volta va volar. En Madrid tot el món deia: com pot fer això?
Pel carrer es va trobar una gateta ferida. La va curar i cuidar molt. Al final es van fer tan amics que un dia volant pel cel van para en Equador i el gosset es va posar malalt i la gateta li va sanar i es va posar bé. Van viatjar pel món. També van contar les seues experiències de la vida. 


EL LLEÓ I EL SEU RAMAT

Álvaro Andrés

Era un lleó que tots els dies es portava un ramat de cabres a passejar. Un per a gastar una broma va dir:
-  Se m’ha escapat una cabra!
I tots els animals del poble eixien de les seues cases per ajudar-lo. Quan arriben dien:
-  On està la que faltava?
I estava el ramat complet, no faltava ninguna. El lleó els havia gastat una broma. Això es va repetir al cap de cinc dies. Quan estaven en el poble cansats de la mateixa broma se li va escapar una cabra realment i quan ho va dir ningú el va creure.
Mai es va saber més d’aqueixa cabra.
Conte contat, conte acabat




EL VENT I EL SOL

Miriam Pérez

Una vegada el vent i el Sol discutien sobre qui era el més fort, quan van veure arribar a un home pel camí.
-         Veus a aquell home que porta posada una capa? – va dir el vent- qui aconseguisca arrebatar-se-la serà el més fort.
El vent ho intentà en primer lloc, bufant tan fort com un huracà. Aleshores per a protegir-se d’ell, l’home s’abrigà millor, subjectant bé la capa amb les seues mans.
Vençut el vent deixà de bufar, donat-se per vençut.
Al seu torn el Sol va enviar els seus rajos calorors amb més brasentor que mai. El caminant va començar a suar, i no podent resistir tanta calor es sacà la capa.
El Sol va ser declarat el vencedor.



LA CARAMBOLA
Raúl Asensi

Per un poble passava un burro, sobre ell, lligat, anava un gat. A un vàndal se li va ocórrer tirar de la cua al gat, i aquest, dolorit va clavar les ungles al burro. Aquest ferit va soltar un güitza a cegues i qui cregueu que va rebre la porrada? Pues el tonto del vàndal!


LA FORMIGA
Cristina Cuesta

Fa molts anys havia una formiga que guardava el seu menjar a la despensa i el seu amic li va robar. Després mentre que la seua amiga no s’adonava li va deixar el seu menjar al costat de la seua fulla. Un dia mentre que el seu amic netejava les fulles la formiga el va ajudar.